Statystyki
- Odwiedziny: 1703136
- Do końca roku: 246 dni
- Do wakacji: 53 dni
Poniedziałek, 2024-04-29
Imieniny: Hugona, Piotra
Ogólne cele dydaktyczne:
- wzbogacanie wiedzy na temat czynników mających znaczenie dla naszego zdrowia i kondycji
- wzbogacanie wiedzy na temat pochodzenia wybranych produktów spożywczych
- wypowiadanie się na temat zawodu kucharza, poznanie sprzętów niezbędnych w kuchni
- poszerzanie wiedzy dotyczącej potraw przygotowywanych przed Świętami Bożego Narodzenia
- dostrzeganie prawidłowości pozwalających przewidywać skutki podejmowanych działań; zakładanie, co się prawdopodobnie zdarzy na podstawie ukształtowanych wyobrażeń, posiadanej wiedzy i doświadczeń
- doskonalenie umiejętności szacowania liczby przedmiotów w wyodrębnionym zbiorze, stosowanie określeń: „mniej”, „więcej”, „tyle samo”
- poznawanie i stosowanie cyfr oznaczających liczby od 1 do 6, tworzenie zbiorów o liczebności określonej wypowiedzianą liczbą lub pokazaną cyfrą
- doskonalenie umiejętności posługiwania się w dostępnym zakresie liczebnikami porządkowymi i dostrzeganie ich znaczenia
- dążenie do osiągnięcia wspólnego celu, przez zespołowe planowanie, realizowanie zabaw, zadań i przedsięwzięć oraz odczuwanie współodpowiedzialności za przebieg i efekt końcowy
- systematyczne uczestnictwo w zajęciach organizowanych i zabawach ruchowych
- poznanie zapisu graficznego litery „K” i „k” na przykładzie wyrazu kot- dz. 5-letnie